F.C. DE KAMPIOENEN

Het verhaal
De personages
kampioenen
F.C. De Kampioenen is een komische televisieserie die de belevenissen van de spelers, trainer en voorzitter van een slecht presterende café-voetbalploeg. In 1997 besloot men ook een stripreeks te maken. De stripreeks was een schot in de roos, en kende vanaf het eerste album Zal 't gaan, ja? een groot succes. De albums worden uitgegeven door de Standaard Uitgeverij.
personages
OK
BALTHAZAR BOMA
 
 
BALTHAZAR BOMA is een steenrijke fabrikant van slechte worsten. De pompeuze, zelfingenomen Balthazar is voorzitter en enige sponsor van de lokale voetbalclub, F.C. De Kampioenen. Zijn belangrijkste hobby is evenwel het najagen van mooie jonge vrouwen, althans tot hij Goedele Decocq tegenkomt..
 
 
PASCALE CRUCKE
 
 
PASCALE CRUCKE, De waardin van de stamkroeg van de Kampioenen, had jaren een LAT-verhouding met Boma, gelukkig kruiste Maurice haar pad. Tot grote blijdschap van haar dochter Bieke. Ze had voor zichzelf graag een schoonzoon gewenst die het tot dokter of advocaat zou geschopt hebben. Het is helaas Markske geworden.
 
 
MARK VERTONGEN
 
 
MARK VERTONGEN, Markske is een aandoenlijke verschijning. Hij weet maar zelden wat hij in een verhaal komt doen of waarover het gaat. Zijn one-liners typeren hem als een beetje wereldvreemd. Maar hij is de eerlijkheid zelve en altijd lief en gedienstig voor iedereen. Er wordt dan ook duchtig misbruik gemaakt van Markske. Tot ergernis van Bieke.
 
 
BIEKE CRUCKE
 
 
BIEKE CRUCKE, is de dochter van cafébazin PASCALE CRUCKE. Ze werkt als marketeer en is, in tegenstelling tot haar moeder, niet onder de indruk van de charmes van meneer Boma. Ze heeft een vriend, die bij haar woont en ook in het café werkt: Markske. Ook hebben ze samen een dochter namenlijk Paulien.
 
 
XAVIER WATERSLAEGHERS
 
 
Sergeant XAVIER WATERSLAEGHERS is de keeper van F.C. De Kampioenen. Vroeger was hij ook even trainer. Maar hij heeft maar één echte hobby: tooghanger in het café van de club. Zijn geliefde bezigheid is het naar binnenwerken van eindeloze biertjes, door hem "dagschotels" genoemd. Hij beeft voor Carmen en voor Kolonel Van de Sijpe.
 
 
CARMEN WATERSLAEGHERS
 
 
CARMEN WATERSLAEGHERS is de vrouw van Sergeant Xavier Waterslaeghers en de poetsvrouw van meneer Boma. Ze kleedt en gedraagt zich als een filmster. Ze probeert zich een status aan te meten, die in schril contrast staat tot de povere realiteit van haar dagelijks bestaan. Ze heeft ook een hondje, Nero.
 
 
FERNAND COSTERMANS
 
 
FERNAND COSTERMANS, een brocanteur en sjachelaar , komt de plaats van BTW en DDT innemen in de nieuwe verhalen. Hij dealt in alles en nog wat waarmee geld te verdienen is. Hij is een meester in het verdraaien van situaties, in zijn voordeel. Het duurt meestal een tijd vooraleer de Kampioenen merken dat ze door de sluwe Fernand in het ootje genomen zijn. En dat levert veel conflict op.
 
 
POL DE TREMMERIE
 
 
POL DE TREMMERIE, is leraar, trainer en spits van F.C. De Kampioenen. Hij is tevens de vriend van Doortje en woont met haar samen. Pol mag zonder overdrijving de verstandigste van de groep genoemd worden.
 
 
DIMITRI DE TREMMERIE
 
 
DIMITRI DE TREMMERIE, De eeuwige tegenstander van de KAMPIOENEN was DDT, de garagehouder. De Kampioenen hebben duizenden keren zijn ruiten ingetrapt. DDT heeft steeds geprobeerd om door list en bedrog het voetbalveldje te kopen en de voetbalclub te verdrijven. Na een grote fraudezaak kwam hij in de gevangenis terecht.
 
 
DOORTJE VAN HOECK
 
 
DOORTJE VAN HOECK, De vriendin van Pol treedt vaak op als hulp of secretaresse van DDT, de garagist of BTW de restauranthouder. Ze heeft een zoontje, Billieke, dat echter veel bij haar moeder verblijft en dus zelden optreedt in de strip of de televisieserie.
 
 
BERNARD THEOFIEL WATERSLAEGHERS
 
 
BERNARD THEOFIEL WATERSLAEGHERS De leegstaande garage van DDT werd gekocht door BTW, de neef van XAVIER. Hij opende een restaurant en kwam ook in botsing met de Kampioenen. Net als DDT is BTW een profiteur van het ergste soort, die iedereen tegen zich in het harnas jaagt. Maar het restaurant ging failliet en BTW moest de plaat poetsen. Hij werkt nu als kok bij Comme Chez Jean-Pol, Boma's favoriete restaurant.
 
 
MAURICE DE PRAETERE
 
 
MAURICE DE PRAETERE is de vaste vriend van Pascale De Backer, hij is een jonkheer en is dus van adel. Ook is Maurice een echte beroepsklusser maar dat is tegen de zin van Fernand wanneer Maurice weer een klusje van hem afneemt...
 
 
OK
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Δ