Sinds enkele weken houden Bakelandt en zijn gezellen zich schuil rond Bouillon. Ze zijn er te gast bij de Waalse opstandelingen en om terug te keren naar het Vrijbos is het nog veel te vroeg, het is er helemaal niet veilig. 
Bakelandt, Pé en Zita besluiten om naar Brussel te vertrekken en onder te duiken in de anonimiteit. Tom, Belle en Pier proberen het kamp van Rollier te bereiken. Bakelandt en zijn vrienden ontmoeten het theatergezelschap van Guido Mortieré die zij redden uit de klauwen van de Fransen. Samen vluchten ze naar Brussel, naar de muntschouwburg waar de thuishaven van de toneelspelers is. 
Het gezelschap wordt tijdelijk uit hun theater gezet als madame la Montansier het gebouw opeist om er het propagandastuk: "Le départ des volontaires" op te voeren. Bakelandt en Pé, die weer eens moeten vluchten ontsnappen langs de onderaardse riolen en botsen zo op de geheime schuilplaats van Charlepoeng. Samen met hem smeden ze het plan om madame la Montansier flink dwars te zitten tijdens de première.

Games
Δ